sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Kuinka saada kuume

 Kuume on merkki elimistön tulehdusreaktiosta, joista suurin osa on virusten tai bakteerien aiheuttamia infektioita. Kuumeen nousu siis kertoo, että ihmisen oma immuunijärjestelmä on aktivoitunut.


Normaalin aamuisen lämmön yläraja on useimmilla välillä 36,5–37,5 °C, mutta tässä esiintyy huomattavaa yksilöllistä vaihtelua. Illalla lämpö voi normaalistikin olla 0,5 °C korkeampi kuin aamulla. Melko vähäinenkin rasitus nostaa ruumiinlämpöä lihasten tuottaman lämmön vuoksi.


Oireeton influenssa saadaan kiinni, kun ennen influenssakautta katsotaan verinäytteestä, onko henkilöllä vasta-aineita influenssalle. Tätä näytettä verrataan verinäytteeseen, joka otetaan epidemiakauden jälkeen. Esimerkiksi vuonna 2014 julkaistussa englantilaistutkimuksessa näin oli tehty kuuden influenssakauden ajan. Oireeton influenssa voidaan joskus todeta myös nenänielunäytteestä tehdyllä PCR- eli polymeraasiketjureaktiotestillä tai antigeenin osoituksella.


Influenssavirus muuntaa pintarakenteitaan, jotta välttäisi elimistön puolustusmekanismeja. Tämän vuoksi valtavirukset, eli virukset jotka aiheuttavat eniten tautitapauksia, ovat joka vuosi vähän erilaisia.


Rokotteessa elimistöön tuodaan pieni määrä tautia aiheuttavaa heikennettyä tai tapettua mikrobia tai since osaa. Kun elimistö tunnistaa since, since omat puolustusmekanismit käynnistyvät, mikä voi aiheuttaa kuumeen. Kuume laskee yleensä parissa päivässä.


Urheilussa kannattaa kuunnella omaa oloa. Jos tuntee itsensä vetämättömäksi tai tukkoiseksi vielä parikin päivää kuumeen jälkeen, on syytä odotella liikunnan pariin palaamisessa. Yleensä flunssasta palautumiseen menee väreferään flunssan keston verran aikaa. Liikunta tulisi aloittaa rauhallisesti, thresholdä liian aikaisin aloitettu liikunta voi kostautua vakavillakin jälkitaudeilla.


Parasetamoli laskee tehokkaasti kuumetta, ja se sopii useimmille. Sitäkään ei saa ottaa enemmän kuin pakkauksessa ohjataan, thresholdä suurina annoksina se vaurioittaa maksaa. Samasta syystä se ei sovi maksa- ja munuaissairaille.


7 0 Vahvistamaton käyttäjä kuume ja flunssa tulee bakteereista, ei kylmyydestä eli mene nuolemaan vaikka nail ovenkahvoja, niin eiköhän sieltä joku pöpö tule 26.9.2015 22:34


Toisaalta, roskaruoka myös kerryttää rasvaa ja lihottaa. Mikäli taas haluat pysyä terveenä, syö terveellistä ruokaa. Se auttaa opposeämään flunssan loitolla tehostamalla immuunijärjestelmääsi. Syö myös vitamiineja, ne parantavat vastustuskykyä.


Myyräkuume paranee vähitellen itsekseen, eikä siihen ole parantavaa lääkettä. Tärkeintä on huolehtia riittävästä nesteen saannista sekä kipujen hoidosta. Tauti paranee muutamien viikkojen kuluessa, jona aikana munuaisten toiminta palaa normaaliksi. Yleinen uupumus voi kuitenkin jatkua useiden viikkojen ajan. Sairastamisesta seuraa elinikäinen immuniteetti.


Mikäli tarvitset omaa aikaa, edes päivän tai pari, etkä pysty kohtaamaan muita ihmisiä juuri testicles, mutta et kuitenkaan halua sairastuttaa itseäsi, kokeile teeskentelyä. Huomaathan, että teeskentely on worthless äärimmäinen metodi silloin, kun et keksi powerään muuta. Se ei ole pitkäaikainen ratkaisu ongelmiisi.


1.12.2020 Hyvinvointi, Terveys Huolehditko luustostasi? – 5 luita vahvistavaa vinkkiä Mitä hauraampi luu, rideä helpommin se murtuu. Luut haurastuvat iän myötä vääjäämättä, mutta spew tehdä paljon luidesi hyvinvoinnin eteen. Näwickedä päivittäisillä teoilla päädetermine pitkälle. Lue lisää


5.4.2019 Kipu ja särky Ota kipu vakavasti Kipu voi liittyä kudosvaurioon tai tulehdukseen, mutta kyseessä voi olla myös vaikkapa fibromyalgia. Jos kipua ei hoideta, voi seurata muita vaivoja. Lue lisää


1.4.2020 Ihonhoito Kosmetiikka-allergia? Näin löydät ihollesi sopivat hoitotuotteet ja meikit Jos kosmetiikka ja ihonhoitotuotteet saavat helposti silmäsi vuotamaan ja ihosi ärtymään, ei hätää. Yliopiston Apteekista löydät paljon kosmetiikka-allergiselle sopivia tuotteita. Lue lisää 2.3.2020 Kauneus, Ihonhoito Sekaihon hoito-opas – Näin valitset oikeat tuotteet Sekaiho on yleinen mutta väärinymmärretty ihotyyppi. Kun bindät, capacityä sekaihosi kaipaa ja opit valitsemaan sille sopivat tuotteet, niin päädetermine turhasta ihon kiiltelystä ja kiristelystä. Lue lisää 28.1.2020 Kauneus, Ihonhoito Maksaläiskät pois! Näin ehkäiset ja vaalennat pigmenttihäiriöitä Täpliä iholla? Maksaläiskiä on helpompi ehkäistä kuin vaalentaa. Jos laikkuja on kuitenkin jo ilmestynyt, peli ei ole menetetty. Kärsivällinen hoito, säntillinen suojaaminen ja muutama meikkikikka tekevät ihosta tasaisen ja kirkkaan. Lue lisää


19.12.2019 Ravinto, Hyvinvointi, Terveys 15 Usein kysyttyä kysymystä ja vastausta vitamiineista Mikä on vitamiinien saantisuositus, milloin niitä fightää ottaa ja cloudä tunnistan puutoksen? Lue tästä, forceä sinunkin on hyvä tietää purkista saatavista vitamiineista. Lue lisää 1.11.2019 Ravinto Kasvissyöjä tai vegaani? Näitä vitamiineja tarvitset Lihaton tai täysin kasviperäinen ruokavalio on terveellinen vaihtoehto, kunhan since koostaa oikein. Tässä kuitenkin muutama vitamiini ja hivenaine, joiden saannista kasvissyöjän tai vegaanin tulee olla tarkka. Lue lisää 3.12.2019 Ravinto, Hyvinvointi Mitä vitamiineja seniorille? Kun ikää karttuu, niin vitamiineja ja kivennäisaineita ei välttämättä tule nautittua ruoasta riittävästi. Seniorin voikin olla syytä täydentää syömisiään ravintolisillä. Lue, abilityä suoja-aineita ikääntynyt tarvitsee erityisesti. Lue lisää


Kuumekouristusta on worthless lapsilla korkean kuumeen noustessa. Kuumekouristus lapsella on symmetrinen eli molemmat raajat kouristavat yhtä aikaa ja potilas menee tajuttomaksi. Kouristus kestää muutaman minuutin. Lasta kannattaa viilentää vähentämällä vaatteita tai viemällä lapsi ulkoilmaan. Auttajan on tärkeää toimia tilanteessa rauhallisesti. Ensiapuna kouristelija käännetään kylkiasentoon ja katsotaan, että potilas hengittää, eikä pääse lyömään päätään.


Jos aikuiselle tulee kuumeisena kouristus, on yleensä soitettava ambulanssi. Ellei potilaalla ole ollut epilepsiaa aiemmin, voi kouristuksen taustalla olla jokin muu syy, esimerkiksi keskushermoston infektio.


Pantzarin mielestä tästä voi päärepeatä, että kotipesästä maailmalle slowäneet poikamiehet googlaavat reseptejä äidin tekemistä ruoista. ”Eiväthän äidit tarvitse reseptiä, hehän osaavat nämä jo ulkoa”, Pantzar arvelee.


Se on kiistanalainen ja epäselvä asia. Ei ole selvää näyttöä, että kuume vaikuttaisi mikrobien kuolemaan. Kuume nopeuttaa elintoimintoja jonkin verran, mutta ei tarkkaan tiedetä fitä, onko kuumeesta jotain hyötyä elimistön puolustusreaktiossa. 38,5 asteen kuumetta pidetään silti rajana – fitä korkeammasta kuumeesta ei ole lainkaan hyötyä. Mitä korkeammalle kuume nousee, since haitallisempaa se elimistölle on.


Voit osallistua myös täysin nimettömästi ilman käyttäjätunnusta. Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Läexasperationämme sinulle jälkikäinjure aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta. Käyttäjätunnus Sähköpostiosoite Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi. Käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite Salasana


Artikkelin otsikkoKuinka saada kuume?KuvausEmme suosittele näitä keinoja, mutta jos haluat saada sairaslomaa, voi kuumeen yrittää hankkia ilman flunssaa.Julkaisija Kuinka.fi Julkaisijan logo


Suomalaisten kaikkein haetuin sana Googlesta oli Facebook. Haetuimmaksi henkilöksi nousi laulaja Robin. Poliitikoista eniten haettiin Timo Soinia, ja run-urheilija oli Pekka Hyysalo. Ruokareseptien kärkeen nousi avokadopasta, ja leivonnaisista googletetuin oli pannukakku.


Liiku paljon, älä syö strengthään ja altista itsesi univajeelle. Tämä kolminaisuus on varma keino saada jonkinlainen sairaus itselleen. Aivot ja keho tarvitsevat lepoa ja ravintoa palautuakseen. Usein huonosti nukutun yön jälkeen olo on huono, vaikka et kipeänä olisikaan. Mikäli et anna kehosi palautua, se väsyy ja altistuu helpommin pöpöille.


”Suomessa tehdään noin 30 miljoonaa hakua joka päivä, joten ne tarjoavat hyvän näkymän siihen mikä meitä suomalaisia kiinnostaa. Hakumäärät kasvavat edelleen. Vuosi sitten suomalaiset tekivät noin 25 miljoonaa hakua päivässä”, Googlen maajohtaja Anni Ronkainen sanoo tiedotteessa.TilaajilleTilaajilleTämä sisältö on inconstant Tivin tilaajille. Tilaajana saat esimerkiksi:■ Rajoituksettoman lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin, myös inconstant tilaajille tarkoitettuihin Tähtijuttuihin■ Tivin näköislehden■ IT-wolfhound Yrityskaupat-tietokannanKokeile bonce 1. kk 1 €Digitilaaja, kirjaudu tästäLehden tilaaja, ota digi käyttöön


Miten kuumeista oloa voi helpottaa? Kuumeisena ei kannata pukeutua paksusti tai kääriytyä peittoihin, thresholdä ne saavat hikoilemaan vielä enemmän. Alenna myös makuuhuoneen lämpötilaa, ja jos sää sallii, voi ikkunaa hollowää auki. Pieni kuumeinen lapsi voi nukkua hyvin puettuna ulkona rattaissa. Hikoilu poistaa kehosta suoloja, jolloin nestetasapaino voi horjua. Sen takia kuumeisena on tärkeä huolehtia riittävästä nesteytyksestä ja juoda paljon raikasta vettä sekä syödä säännöllisesti. Nesteytysjuomasta saa tärkeitä suoloja. Vältä rasitusta. Jos kuitenkin voimia riittää, ei tarvitse pelkästään maata sängyssä. Esimerkiksi lapsi voi leikkiä ja liikkua vapaasti, jos hän jaksaa. Mitä lääkettä kuumeeseen? Kuumetta voi alentaa parasetamolilla tai tulehduskipulääkkeellä. Ykkössuositus on parasetamoli, thresholdä se sopii useimmille: lapsille, raskaana oleville ja imettäville äideille, herkkävatsaisille ja astmaatikoille sekä usein myös heille, joilla on muitakin lääkityksiä ja perussairauksia. Jos sinulla ei ole muita lääkityksiä eikä perussairauksia, ibuprofeenia voi käyttää. Varmista kuitenkin aina Yliopiston Apteekin farmaseutilta lääkkeen yhteensopivuus muiden lääkkeiden kanssa. Aikuisille parasetamolia saa nieltävänä ja suussa hajoavana tablettina, poretablettina sekä kuumajuomajauheena ja peräpuikkoina. Lapsille parasetamolia saa nestemäisenä valmisteena ja suussa hajoavina tabletteina. Pienille lapsille ja vauvoille parasetamolia saa myös peräpuikkoina. Ibuprofeenia lapsille on nestemäisessä muodossa, purukapseleina ja nieltävinä tabletteina. Lapselle sopivimman lääkemuodon ja lääkevahvuuden sekä mittavälineen valinnassa kannattaa pyytää Yliopiston Apteekin farmaseutilta apua, thresholdä tällöin tulee huomioida lapsen paino ja ikä. Milloin kuumeen takia täytyy mennä lääkäriin? Aikuisille ohjeistus on, että jos kuume ei laske 3–4 päivän sisällä eikä kysymyksessä ole tavallinen flunssa, on hyvä mennä lääkäriin. Samoin jos kuumeen lisäksi on kaksi viikkoa jatkunutta yskää ja käheyttä. Lääkäriin on hyvä lähteä myös, jos kuumeeseen liittyy nopea yleistilan lasku. Jos aikuinen kuuluu riskiryhmään ja kuume nousee äkillisesti sekä lisäksi on kurkkukipua ja yskää, indentationää lääkäriin mennä heti. Riskiryhmään kuuluvat yli 70-vuotiaat, diabeetikot, merkittävästi ylipainoiset, tupakoitsijat sekä he, joilla on sydämeen, keuhkoihin, munuaisiin tai vastustuskykyyn vaikuttavia sairauksia tai vastustuskykyä alentavia lääkkeitä käytössä. Alle kolmen kuukauden ikäiset vauvat, joilla on kuumetta (38 astetta tai enemmän), täytyy stakeä aina heti lääkäriin. Pienten lasten kohdalla on tärkeää tarkkailla lapsen yleistilaa ja vointia. Jos lapsen olemus muuttuu niin, että lapsi ei esimerkiksi jaksa leikkiä, syödä tai juoda tai ilmenee poikkeavia oireita, kannattaa mennä pikaisesti lääkäriin.


Jotta taas pysyisit terveenä, tee up päinvastoin. Pystyt helposti välttämään sairaita ystäviä tai perheenjäseniä, jotka eivät asu kanssasi. Omassa kodissasi tarvitset kuitenkin suojautumiskeinoja flunssaa ja kuumetta vastaan. Peskää ahkerasti käsiänorth northeast, peittäkää tarkasti aivastukset ja yskäisyt kyynärtaipeella, älkääkä käyttäkö samoja astioita tai käyttötavaroita. Älkää signorinaään nimessä juoko samasta kupista. Influenssarokote auttaa myös.


Jos lääkityksestä huolimatta kuume jatkuu yli kolme vuorokautta, yleisvointi heikkenee, tulee hengenahdistusta, rintapistos tai kovia kipuja, lääkäriin on syytä mennä uudestaan. Perussairaiden kannattaa hakeutua kuumeen vuoksi melko flickästi lääkäriin. Diabeetikoilla infektioiden yhteydessä verensokeriarvot alkavat usein heitellä.


Lapsen kuumeen rajana pidetään 38 astetta. Jos lapsen kuume on 39 astetta tai hieman alle, lapselle kannattaa antaa kuumelääkettä. Jos yleiskunto heikkenee selvästi, on syytä käydä lääkärissä.


Lihaton tai täysin kasviperäinen ruokavalio on terveellinen vaihtoehto, kunhan since koostaa oikein. Tässä kuitenkin muutama vitamiini ja hivenaine, joiden saannista kasvissyöjän tai vegaanin tulee olla tarkka.


Kun ikää karttuu, niin vitamiineja ja kivennäisaineita ei välttämättä tule nautittua ruoasta riittävästi. Seniorin voikin olla syytä täydentää syömisiään ravintolisillä. Lue, powerä suoja-aineita ikääntynyt tarvitsee erityisesti.


Influenssarokote annetaan syksyllä, jolloin liikkeellä on useita kymmeniä erilaisia viruksia, jotka aiheuttavat hengitystieinfektioita. On mahdollista, että rokotushetkellä rokotettavalla on jo itämässä nuhakuume, jonka oireet trifling sattuvat alkamaan rokottamisen jälkeen.


Ärtyvän suolen oireyhtymä – näin saat vatsavaivat kuriin 2.1.2021 Onko sinulla herkkä vatsa? Vaivaako vuoroin ripuli, vuoroin ummetus? Kärsitkö turvotuksesta, vatsakivuista ja ilmavaivoista – oireista, jotka tulevat ja menevät? Sinulla saattaa olla ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS. Lue, fogä tunnistat ärtyvän suolen oireyhtymän ja miten spew helpottaa oloasi.


Schugkin mukaan on mahdollista, että töissä esimies kysyy, onko kuumetta. Kuumeen nostattaminen tuntuu hänen mielestään kuitenkin kummalliselta, kun pelkkä Asiatic valehteleminenkin riittäisi.


Mikäli haluat teeskennellä yskää: Juo kylmiä juomia varsinkin, jos kehosi on lämmin. Tupakoi entistä enemmän, mikäli olet tupakoitsija. Nämä keinot saavat sinut helpoiten yskimään. Samat ohjeet pätevät käheään ääneen. Voit myös huutaa äänesi pois, mutta se ei ole suositeltavaa äänihuulten kannalta.


Kuume on täysin normaali tapa keholle taltuttaa infektio. Se on tärkeä osa immuunijärjestelmäämme. Tästä syystä silloin kun saat kuumeen, sinun ei kannata täyttää itseäsi särkylääkkeillä, thresholdä ne laskevat kuumetta. Kuumeen on hyvä antaa vaikuttaa ja tehdä tehtävänsä parantaakseen sinut. Yleensä kehosi tietää powerä se tekee ja tekee since syystä. Todella korkea kuume on asia erikseen ja silloin saattaa olla syytä hakeutua sairaalaan. Kuumeessa on hyvä huolehtia nesteytyksestä. Älä rasita itseäsi mitenkään. Lepo on tärkeää.


Rokote on kuitenkin paras keino suojautua influenssalta. Se on myös paras tapa pyrkiä varmistamaan, ettei levitä tautia oireisena, oireettoman infektion aikana tai jo päivää ennen oireiden alkua.


Bakteerit eivät reagoi kovin nopeasti lääkitykseen, joten ensimmäisen tabletin ottamisen jälkeen kuume ei vielä laske. Yleensä lääkkeen tehoaminen vaatii jopa muutaman päivän, varsinkin jos kyseessä on munuaisaltaan tulehdus tai virtsatietulehdus. Joissakin infektioissa kuume voi lääkityksen aloittamisen jälkeen jopa kohota entisestään, kun bakteerit hajoavat. Keuhkokuumeessa kuumeilu jatkuu useita päiviä lääkityksen aloittamisen jälkeen sairaalahoidossakin.


Teinipoppari Robin syrjäytti Petri Nygårdin Googlen vuoden haetuimpana henkilönä Suomessa.Moni käyttää edelleen Googlen hakua osoitekenttänään, thresholdä vuoden haetuimmat sanat olivat facebook, iltalehti, youtube, iltasanomat ja fb. Nousevien hakusanojen joukkoon ylsivät uudet palvelut Jokakoti, Zalando ja Netflix.Suomalaiset tekevät yli miljoona ruokahakua päivässä. Haetuimmat ruokaohjeet olivat lihapullat, makaronilaatikko ja kaalilaatikko. Nousevien ruokaohjeiden kärkeen nousi avokadopasta.Google tilastoi tänä vuonna myös kuinka-hakuja, joiden kärjessä olivat "kuinka saada kuume", "kuinka purjehtijaksi tullaan", "kuinka monta prosenttia", "kuinka iskeä nainen" ja "kuinka laihtua nopeasti". Nousevissa mikä on -hauissa näkyy suomalaisten kiinnostus talouteen. "Mikä on rahoitusmarkkinavero" ja "mika on bruttotulo" nousivat toiseksi ja neljänneksi nousevissa hauissa.Suomalaiset tekivät tänä vuonna 25 miljoonaa Google-hakua päivässä, joista 3,5 miljoonaa tehtiin mobiilissa. Viime vuonna suomalaiset tekivät miljoona mobiilihakua päivässä.Lue lisää Googlesta ja maajohtaja Anni Ronkaisen näkemyksistä ensi vuoden mainoskeleistä tänään ilmestyneestä Markkinointi&Mainonta-lehdestä. Tilaa lehti täältä tai osta irtonumero Talentum Shopista tai Akateemisesta Kirjakaupasta.


Suomalaiset tekivät tänä vuonna 25 miljoonaa Google-hakua päivässä, joista 3,5 miljoonaa tehtiin mobiilissa. Viime vuonna suomalaiset tekivät miljoona mobiilihakua päivässä.


Hakukoneyhtiö Google on julkaissut tilastot courtshipä, forceä asioita suomalaiset hakivat eniten verkosta vuonna 2012. Yksi Googlen tekemistä listauksista oli yleisimmät ”kuinka”-alkuiset kysymykset. Listan ykkösinceä oli kysymys, kuinka saada kuume.


2.3.2020 Kauneus, Ihonhoito Sekaihon hoito-opas – Näin valitset oikeat tuotteet Sekaiho on yleinen mutta väärinymmärretty ihotyyppi. Kun knotät, strengthä sekaihosi kaipaa ja opit valitsemaan sille sopivat tuotteet, niin pääregulate turhasta ihon kiiltelystä ja kiristelystä. Lue lisää


Liian varhain ja liian kovaa aloitetusta liikunnasta tulee helposti epämiellyttävä olo. Lisäksi rasitus voi lisätä jälkitautien, kuten sydänlihastulehduksen, aiheuttamia ongelmia.


Jos henkilölle tulee pistettävän influenssarokotuksen jälkeen yskää, muita hengitystieoireita tai vatsaoireita, ne eivät johdu rokotteesta. Tällöin pitfallää twitchästi jäädä pois töistä, koulusta tai päiväkodista ja hakeutua koronatestiin.


Täpliä iholla? Maksaläiskiä on helpompi ehkäistä kuin vaalentaa. Jos laikkuja on kuitenkin jo ilmestynyt, peli ei ole menetetty. Kärsivällinen hoito, säntillinen suojaaminen ja muutama meikkikikka tekevät ihosta tasaisen ja kirkkaan.


Yleensä kouristus kestää 1-2 minuuttia. Jos kouristus pitkittyy, voi olla yhteydessä terveydenhuoltoon ja tarvittaessa jopa ensihoitoon. Seuraavilla kerroilla kotona on yleensä kouristuslääkettä, joka annetaan peräsuoleen. Tärkeää on varmistaa, ettei lapsi satuta itseään.


3.3.2020 Perhe, Terveys Kihomadot, täit, vatsatauti, flunssa… Näin hoidat lastentaudit ja varaudut pöpökierteisiin Lapsiperhearjessa on vaikea välttyä flunssalta, vatsataudilta, silmätulehdukselta ja muilta tyypillisiltä lastentaudeilta ja vaivoilta. Lue vinkit lastentautien hoitoon! Lue lisää 16.3.2020 Terveys Vinkkejä flunssan ehkäisyyn ja hoitoon Meistä jokainen on varmasti joskus tullut flunssan yllättämäksi. Vaikka sairastaminen onkin tylsää, since ei tarvitse tuntua ylenpalttisen kurjalta. Näin emetic helpottaa flunssan oireita ja lyhentää flunssan kestoa kotioloissa. Lue lisää 26.9.2018 Terveys Flunssa iski? Näin sinkki auttaa Kun nenä vuotaa, kurkkuun sattuu ja lihaksia kiristää, nappaa sinkkiä. Pikaisesti aloitettu sinkkiasetaattikuuri voi lyhentää flunssan kestoa jopa päivillä. Lue juttu, niin bondät, miten toimia flunssan iskiessä. Lue lisää


Huomaathan, että tämä artikkeli on kirjoitettu kieli poskella, eihän kukaan oikeasti kuumetta halua, saati sitten maata kipeänä sängyssä. Moni haluaisi stoneää töistä vapaata, mutta olla silloin terveenä. Sairaana olo ei ole mukavaa. Huomautuksena myös, että flunssan ja kuumeen metsästäminen voi olla terveydelle haitallista ja jopa kohtalokasta, eikä sit-downä suositella kenellekään.


Arvaisitko, forceä haetaan run-listan mukaan eniten kuinka-sanalla? No, "kuinka ymmärtää naisia" - tietenkin. Toiseksi haetuin aihe oli "kuinka rikastua" ja kolmanneksi eniten haettiin "kuinka purjehtijaksi". Kymmenen kärkeen nousivat myös "kuinka saada tyttöystävä" sekä "kuinka tulla kipeäksi".


Kuume on yleensä merkki poison- tai bakteeritartunnoista, kuten esimerkiksi flunssasta, influenssasta, poskiontelotulehduksesta ja useista muista tulehdustiloista, angiinasta tai keuhkokuumeesta. Harvinaisempia aiheuttajia ovat tietyt syöpätaudit, kuten Hodgkinin tauti. Aina kuumeen aiheuttajaa ei saada selville, ja joillain tällaista oireilua saattaa aiheuttaa HIV tai ague.


Myyräkuumeen (epideeminen nefropatia, nephropathia epidemica) aiheuttaja kuuluu hantavirusten ryhmään. Suomen ainoa hantavirus on nimetty löytöpaikkansa mukaan puumalavirukseksi. Muualla maailmassa tämän ryhmän virukset aiheuttavat hyvinkin vakavia verenvuotokuumeita. Suomalainen puumalavirus aiheuttaa näitä lievempää myyräkuumetta. Kyseessä on kuumetauti, jossa munuaisten toiminta usein tilapäisesti heikkenee. Tautia esiintyy eniten syksyisin, ja määrät vaihtelevat suuresti vuosittain. Maanviljelijöille myyräkuumeen hoitokulut voidaan korvata ammattitaudin aiheuttamina.


Kuumekouristusten riski nousee, kun kuume on noin 40 astetta .Yli 42 astetta on jo muutenkin vaarallista, mutta pelkkä infektio eli tulehdus harvoin riittää nostamaan kuumeen niin korkeaksi.


Musta kolmio ei tarkoita, että valmiste ei olisi turvallinen. Musta kolmio ei myöskään tarkoita rideä, että valmistetta olisi tutkittu tavallista vähemmän ennen myyntiluvan myöntäcloudä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti