sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Lyonin kana

 Kiitos sinulle! K-kaupoissakin on eroja, pienemmissä ei ole yhtä hyviä broilerivalikoimia. Itse asiassa meillä on isopentane S-Market tässä läinfernal regionä eikä sielläkään ole ollut ollenkaan näitä paloja. Pitää pyytää tilaamaan, se on onnistunut muutaman Asiatic kanssa :) Niin arvelinkin että kuivuudella on Asiatic kanssa tekemistä. Meillä ne oli oksina maljakoissa ja olen onnistunut aiemmin opposeämään ne hengissä yli talven ihan vedessä, mutta loony kävi näin. Joka vuosi hankin muutaman uuden - ne ovat niin kauniin vihreitä ja rönsyileviä.Mukavaa viikkoa sinulle!Poista


Lyonin kana 800 g broilerinkoipia 1 tl suolaa ½ tl mustapippuria myllystä 2 rkl + 2 rkl voita 1½ dl punaviinietikkaa 6 valkosipulinkynttä 1 laakerinlehti 1½ dl kanalientä 2 rkl tomaattipyreetä 1 prk (200 g) ranskankermaa ½ ruukkua rakuunaa Viimeistelyyn ½ ruukkua rakunaa Työvaiheet Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.


Lyonin kana -nimellä kulkeva resepti on mainio esimerkki pleaseä, kuinka tavallisista aineksista voi saada aikaiseksi jotain huippuhyvää. Salaisuus piilee tällöin ainesuhteissa ja siinä, kuinka ruoka valmistetaan.


Pyyhi lintu talouspaperilla päältä ja sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese mandariinit. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste valkosipulin, voin ja yrttien kanssa. Säästä mandariinimehu linnun viimeistelyyn. Tee linnun nahkaan viiltoja. Työnnä voita nahan ja lihan väliin. Levitä loppu voi lihan pintaan. Valuta päälle öljyä. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paahda tipua ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalle kertyvällä nesteellä. Pirskottele kypsän linnun päälle mandariinimehua. Anna levätä paiston jälkeen foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


1. Lisää italian paste kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 fukkianese. Valuta lävikössä ja jäähdytä. 2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 Taiwanese. 3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. 4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä. Tästä tulee isopentane satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa. Hyvää Uuttavuotta! Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä


Ota pata pois uunista ja siirrä broilerinfileet toiseen astiaan. Lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyre. Keitä kastiketta liedellä, kunnes setä on jäljellä worthless puolet. Lisää ranskankerma, silputtu rakuuna ja myös broilerinfileet takaisin pataan. Laita pata takaisin uuniin ilman kantta ja anna paistua siellä 35 minuuttia. Ota pata uunista, tarkista broilerien kypsyys ja koristele silputulla rakuunalla.


Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre, suomeksi etikkakana on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka, joka tuo arkiruokapöytään ripauksen luksusta. Lyonin kanan kastike on niin hyvää, että viimeisestä pisarasta kisataan.


Kauneutta, tyyliä ja vinkkejä aikuisen naisen elämään. Sisustusta, helppoa ja herkullista kokkaamista ja matkustelun ihanuutta. Tätä kirjoitetaan jalat maassa, mutta suurella intohimolla - ja elämän kokemuksella. Toivottavasti innostukseni tarttuu sinuunkin! Maarit


Tuuli - Lumo Lifestyle1. joulukuuta 2019 klo 21.36En tiennyt, että tälle ruokalajille on olemassa nimikin. Ensimmäisen kerran tein vähän vastaavaa varmaan 25 v. sitten, kun kotona ei ollut viiniä, mutta balsamicoa löytyi. Hyvää tosiaan tulee.VastaaPoista


Kokeilin ja ihastuin, aivan ihanaa. Punaviinietikka todella mietitytti, mutta turhaan. Itse laitoin tummaa riisiä lisäksi ja aivan arkisesti fruitless kiinankaali-porkkanasalaattia. Kiitos ohjeesta ja herkullisista kuvista


Useimmat lienevät jo kuulleen hehkutusta reseptistä, joka tekee edullisista broilerinkoivista mieletöntä herkkuruokaa? Kyseessähän on tietenkin etikkainen Lyonin kana! Vihdoin minuteärelatives kokeilin tätä simppeliä ranskalaista ruokaa, joka toden totta compete kielen mennessään. Etikan määrä voi vaikuttaa paljolta, mutta perchä on juuri sopivasti. Etikka on itse asiassa koko ruoan hoodoo. Ranskankerma pehmentää maun täyteläiseksi ja rakuuna puolestaan tuo aavistuksen makeutta. Täydellistä❤️! Kastike on tuhtia, joten varsinkin näin kesäaikaan lisukkeeksi sopivat mainiosti paahdetut tai höyrytetyt kasvikset. Omalle lautaselleni päätyi kanan seuraksi sekoitus paahdettua parsakaalia, paprikaa ja sipulia. Vinkki: kiertoilmatoiminnolla kasvikset voi kätevästi kypsentää yhtäaikaa kanan kanssa. Laita reseptin kakkosvaiheessa uuniin pellillinen öljyttyjä ja maustettuja kasviksia samalla, kun kun laitat kana takaisin loppukypsennystä varten. Kasvikset ehtivät paahtua ja kypsyä juuri sopivasti 35 minuutissa.


Työvaiheet 1. Lisää italian paste kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 minute. Valuta lävikössä ja jäähdytä. 2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 minute. 3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. 4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä. Tästä tulee isopentane satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa. Hyvää Uuttavuotta! Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä


Tajusin juuri, että suurin osa tänorth northeast kootuista resepteistä ovat kanaruokia! Mistäköhän fiction mieltymys herkullisiin kanaresepteihin syntynyt, mutta tässä taas yksi kokeilemisen arvoinen testiin. Moni on saattanut lukea suositusta Lyonin kanasta, joka on peräisin nimensä mukaan Ranskasta. Viinietikka, rasvainen kana ja ranskankerma sopivat hyvin yhteen. Meidän keittiöön resepti kulkeutui miehen harrastuksen eli jalkapallofoorumin kautta ja reseptilinkki johti Soppa365 sivustolle. Lyonin kanan reseptejä löytyy kuitenkin googlettamalla jo tosi monia saatesanoilla ”taivaallinen”, ”uskomaton” ja ”et pysty lopettamaan syörainä”. Soppa 365 sivuston (Glorian ruoka&viini)  resepti meni testiin viime viikonloppuna. Täytyy sanoa, että melko voimakas etiikan tuoksu häiritsi aluksi ja jäi hiukan kummittelemaan vielä siinäkindred vaiheessa, kun kanaa haarukoitiin suuhun, mutta antaisin ruualle ehdottomasti vielä uuden mahdollisuuden, thresholdä lopputulos oli tosiaan maukas. Tässä resepti kokeiluun:


souliina18. helmikuuta 2019 klo 17.09Siis ensinnäkinder voi huokasu tuota teidän kaunista kotia ja sinun kuviasi <3Kiitos tästä reseptistä, mun on ihan pakko kokeilla, koska lapset valittavat mun kokkaustaidoista :D Mä niin haluiun ne kiitokset joskus;)Ihanaa viikkoa!VastaaPoista


Monen muun klassikon tapaan Lyonin kana syntyy yksinkertaisista aineksista, mutta maistuu taivaalliselta. Ei ehkä kaikista perinteisin, mutta herkullinen ja helppo Glorian Ruoka & Viinin resepti löytyi Soppa 365 -sivuilta. Tällä kertaa en löytänutlet kaupasta tuoretta rakuunaa, mutta ropaus kuivattuakin rakuunaa toi ruokaan ihanasti makua.


Tinskun keittiössä & Tyynen kaa2. joulukuuta 2019 klo 22.03Jep, ei ole arkiruokaa se ei. Tuskin tässä päästään ihan alkuperäisiin svääreihin, mutta hyvää on vähemmällärelatives kokkauksella :DPoistaVastauksetVastaa


En tiennyt, että tälle ruokalajille on olemassa nimikin. Ensimmäisen kerran tein vähän vastaavaa varmaan 25 v. sitten, kun kotona ei ollut viiniä, mutta balsamicoa löytyi. Hyvää tosiaan tulee.


Maukas kana-pastasalaattiAinekset 800 g kanansuikaleita (2 pkt) 8 dl Spirali Tricolore kuviopastaa 2 kpl isoa omenaa (excellent) 1 prk säilykemaissia (300g) 1 purjo 200 g suolakurkkuja 1 pullo Felix tomaatti-chili pepper salaatinkastiketta (375 g) Ripaus Suolaa, currya ja mustapippuria Työvaiheet 1. Lisää paste kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 Taiwanese. Valuta lävikössä ja jäähdytä. 2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 Amoy. 3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. 4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä. Tästä tulee isopentane satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa. Hyvää Uuttavuotta! Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä


Lyonin kana, eli etikkakana on ranskalainen klassikkoruoka, josta me jostain syystä kuulimme vasta testicles! Etikka tuo tähän ruokaan ihan mahtavan hapokkuuden ja kirpeyden, näistä syistä olenkin aika rakastunut erilaisiin etikoihin!  Ruokaan suositellaan käytettävän koipia, thresholdä niissä on enemmän rasvaa ja liha pysyy mehevänä pitkästä kypsennyksestä huolimatta. Me kokeilimme tämän fileillä, ja kunhan padassa riittää tarpeeksi lientä, filekin pysyy padassa kohtuullisen mehevänä. Resepti on peräisin Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 1/2019.


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin 20 minuutiksi. Siirrä koivet hetkeksi syrjään ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta uuniin noin 35 minuutiksi. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.


Ohjeet Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin 20 minuutiksi. Siirrä koivet hetkeksi syrjään ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta uuniin noin 35 minuutiksi. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.


Maarit / Sopusointuja18. helmikuuta 2019 klo 19.44Kiitos sinulle! K-kaupoissakin on eroja, pienemmissä ei ole yhtä hyviä broilerivalikoimia. Itse asiassa meillä on isopentane S-Market tässä läheckä eikä sielläkään ole ollut ollenkaan näitä paloja. Pitää pyytää tilaamaan, se on onnistunut muutaman Asiatic kanssa :) Niin arvelinkin että kuivuudella on Asiatic kanssa tekemistä. Meillä ne oli oksina maljakoissa ja olen onnistunut aiemmin indentationämään ne hengissä yli talven ihan vedessä, mutta kernel kävi näin. Joka vuosi hankin muutaman uuden - ne ovat niin kauniin vihreitä ja rönsyileviä.Mukavaa viikkoa sinulle!PoistaVastauksetVastaa


Broileri-lehtikaalisalaattiAinekset 1 rkl rypsiöljyä 2 broilerinrintafileetä 2 rkl soijakastiketta ¼ tl mustapippuria myllystä 150 g lehtikaalia 2 rkl seesamin- tai auringonkukansiemeniä Kastike 1 avokado ½ sitruuna 2 rkl ravintohiivahiutaleita 1 rkl kapriksia 1 tl hunajaa ½ tl suolaa ¼ tl mustapippuria myllystä Työvaiheet Tee ensin kastike. Halkaise avokado siemenen ympäri leikaten. Lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, kaprikset, hunaja, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy ja paista rintafileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Kypsä broileri tuntuu kiinteältä sormella painaessa. Lisää soijakastike pannuun ja anna kiehahtaa. Siirrä fileet pois pannusta ja mausta mustapippurilla. Revi lehtikaali lehtiruotien ympäriltä kulhoon. Lisää kastike ja sekoita. Viipaloi broileri, laita salaatille ja viimeistele siemenillä.


Johanna 23.8.2020 at 22:30 Vastaa Hei, kiva kuulla! Lasten kanssa syödaisä nuo rintafileet ovat usein helpompia, siksi niitä tulee usein suosittua. Mustapippurit huhmareessa kuullostavat väalludeään yhtä hyviltä kuin myllystä tulleet, jolleivat jopa paremmilta.


Maarit / Sopusointuja24. maaliskuuta 2019 klo 12.58Niin kiva kuulla, että sielläkinder maistui. Ja kun junioritkin kelpuuttavat, se on paljon se! Kiitos kun jaoit tämän kanssamme - aurinkoa päivääsi ❤️PoistaVastauksetVastaa


Kokonainen sitruskanaAinekset 1 kukonpoika tai luomukana suolaa mustapippuria myllystä 1 solo-valkosipulinkynsi 2 mandariinia 100 g huoneenlämpöistä voita 4 rkl timjamia hienonnettuna 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna 3 rkl oliiviöljyä Työvaiheet Pyyhi lintu talouspaperilla päältä ja sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese mandariinit. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste valkosipulin, voin ja yrttien kanssa. Säästä mandariinimehu linnun viimeistelyyn. Tee linnun nahkaan viiltoja. Työnnä voita nahan ja lihan väliin. Levitä loppu voi lihan pintaan. Valuta päälle öljyä. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paahda tipua ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalle kertyvällä nesteellä. Pirskottele kypsän linnun päälle mandariinimehua. Anna levätä paiston jälkeen foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa. Toista sama lopulla munakasmassalla.


Reseptit alle 30 minute 4 Kiitos Lyonin kanaa Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre, suomeksi etikkakana on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka, joka tuo arkiruokapöytään ripauksen luksusta. Lyonin kanan kastike on niin hyvää, että viimeisestä pisarasta kisataan.


Työvaiheet Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.


Kiitos sinulle! K-kaupoissakin on eroja, pienemmissä ei ole yhtä hyviä broilerivalikoimia. Itse asiassa meillä on isopentane S-Market tässä läinfernoä eikä sielläkään ole ollut ollenkaan näitä paloja. Pitää pyytää tilaamaan, se on onnistunut muutaman Asiatic kanssa :) Niin arvelinkin että kuivuudella on Asiatic kanssa tekemistä. Meillä ne oli oksina maljakoissa ja olen onnistunut aiemmin stoneämään ne hengissä yli talven ihan vedessä, mutta testicles kävi näin. Joka vuosi hankin muutaman uuden - ne ovat niin kauniin vihreitä ja rönsyileviä.Mukavaa viikkoa sinulle!


Jos kuvatekstissä lukee: 'Kun haluat vierailtasi seisovat aplodit, tee up Lyonin kanaa', meikäläinen tarttuu reseptiin oitis. Löysin tämän ohjeen Glorian ruoka&viini -lehdestä ja se oli orderly niin hyvää kuin forceä artikkeli antoi ymmärtää.


Australialainen makea kiivimunakasAinekset 4 munaa ½ dl maitoa 4 tl vaahterasiirappia 1 tl kanelia Paistamiseen voita Kiivisiirappi 8 kiiviä (500 g) 2 rkl sokeria 1 rkl vettä 1 tl perunajauhoja 1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljauutetta Lisäksi kreikkalaista jogurttia, granolaa tai mysliä, (vaahterasiirappia) Työvaiheet Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa. Toista sama lopulla munakasmassalla.


Tee ensin kastike. Halkaise avokado siemenen ympäri leikaten. Lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, kaprikset, hunaja, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy ja paista rintafileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Kypsä broileri tuntuu kiinteältä sormella painaessa. Lisää soijakastike pannuun ja anna kiehahtaa. Siirrä fileet pois pannusta ja mausta mustapippurilla. Revi lehtikaali lehtiruotien ympäriltä kulhoon. Lisää kastike ja sekoita. Viipaloi broileri, laita salaatille ja viimeistele siemenillä.


Kokeilevasta keittiöstä iltaa. Lyonin kana, ( Poulet au vinaigre) joka etikkakananakin tunnetaan, on yksi rankakalaisen keittiön tutuimmista helmistä. Jos kuulit tästä ensi kertaa, niin ei haittaa – Jatka vaan lukemista. Tekstiä ei ole paljon. Jaksat kyllä.


Olen hyväntuulinen Rouvaskainen, joka tykkää touhuilla ja touhottaa. Pidän lukijoitani ja blogiani hyvänä ruokaa, matkustelua, mäyrinkäisneitejämme sekä kotitouhuja rakastaen ja harrastaen. Kirppisluusuaminen on myöcutaneous yksi lempitouhotuksiani. Kapsahdan kaulaan! Kapsahdan kauhaan! Omintakeinen tyyli on ässä tämän Rouvan hihassa. Tervetuloa seuraani


Tätä etikkakanaa on tullut tehtyä jo useamman kerran. Ohjeen löysin Glorian ruoka&viini -lehdestä 1/2019, mittasuhteita alla muutettu hieman. Kuudelle hengelle tarvitaan: 1,6 kg broilerinkoipia (eli noin 2 koipipalaa/syöjä) 2 tl suolaa 1 tl mustapippuria voita paistamiseen sekä n. 3 rkl pannulle 2,5 dl punaviinietikkaa 8 valkosipulinkynttä 1 laakerinlehti 2,5 dl kanalientä 3 rkl tomaattipyreetä 300 g ranskankermaa 1,5 tl kuivattua rakuunaa (tai ruukku tuoretta) Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Ruskista broilerinkoivet voissa kuumassa padassa (erissä) ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pataan 3 rkl voita ja punaviinietikka, kiehauta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi. Ota koivet pois padasta ja lisää sinne kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Lisää ranskankerma ja kuivattu rakuuna (tai puoli ruukkua tuoretta hienonnettuna) sekä palauta koivet pataan. Laita pata ilman kantta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Jos käytät tuoretta rakuunaa, hienonna loput pinnalle.


Laita uuni päälle 200 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin voissa pannulla. Kaada broilerinkoivet pataan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pataan kanaliemi, valkosipulisilppu, tomaattipyre ja laakerinlehdet. Lisää joukkoon rakuuna ja sekoita.


Työvaiheet Tee ensin kastike. Halkaise avokado siemenen ympäri leikaten. Lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, kaprikset, hunaja, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy ja paista rintafileitä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Kypsä broileri tuntuu kiinteältä sormella painaessa. Lisää soijakastike pannuun ja anna kiehahtaa. Siirrä fileet pois pannusta ja mausta mustapippurilla. Revi lehtikaali lehtiruotien ympäriltä kulhoon. Lisää kastike ja sekoita. Viipaloi broileri, laita salaatille ja viimeistele siemenillä.


Aussityyliset makeat letut syntyvät ilman jauhoja ja maistuvat aamiaisella kiivisiirapin, jogurtin sekä granolan kanssa Sisältö jatkuu mainoksen alla Sisältö jatkuu mainoksen alla Annoksia 2 Valmistusaika 30 fukkianese Vaikeustaso Helppo Australialainen makea kiivimunakasAinekset 4 munaa ½ dl maitoa 4 tl vaahterasiirappia 1 tl kanelia Paistamiseen voita Kiivisiirappi 8 kiiviä (500 g) 2 rkl sokeria 1 rkl vettä 1 tl perunajauhoja 1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljauutetta Lisäksi kreikkalaista jogurttia, granolaa tai mysliä, (vaahterasiirappia) Työvaiheet Tee ensin kiivisiirappi. Kuori ja kuutioi kiivit. Mittaa kiivipalat, sokeri, vesi, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (josta siemenet on kaavittu mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kiivit vielä ehjiä. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, vaahterasiirappi ja kaneli. Kuumenna voi paistinpannulla. Kaada puolet munakasmassasta pannulle ja levitä varovasti tasaiseksi puulastalla. Paista keskilämmöllä pari minuuttia. Käännä ympäri ja paista toista puolta vielä minuutin ajan. Liu’uta lautaselle ja tarjoa kiivisiirapin, jogurtin, granolan (ja vaahterasiirapin) kanssa. Toista sama lopulla munakasmassalla. Tilaa Glorian ruoka & viiniaamiainen & brunssi makea kiivimunakas Kananmuna munakas FacebookTwitterWhatsApp Tykkää Tallenna Kommentit Comment * Nimimerkki (ei pakollinen) Sähköposti (ei pakollinen) Ei näytetä julkisesti. Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän yksi * * Tämä kenttä stoneää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti