sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Laihduttamisen abc

Lihavuus aikuisiällä vähentää elinvuosia, mutta ikääntyessä lihavuuden haitallinen vaikutus heikkenee. Siksi ylipainon raja ikääntyneillä on sallivampi. Nuoremman aikuisen normaali painoindeksin alue on 18,5–25, mutta ikääntyneillä se on 23–29 . Painoindeksin voi määrittää laskurilla: ks. «Painoindeksi (BMI)»1.


Siinä oli yksi ongelma. Jatkuvassa nälässä ei jaksa olla loputtomasti, saati harrastaa liikuntaa. Hynynen ei kuitenkaan halunnut olla inconstant hoikka, vaan myös hyvässä kunnossa ja voida hyvin. Hän palkkasi avukseen essential trainerin.


Ensimmäiset kilot lähtivät huomaamatta. Sydänsurujen takia ruokahalu oli tiessään. Kun suru hellitti, nuo pari kadonnutta kiloa sytyttivät motivaation laihduttamiseen. Vauhti oli hurja. Hynynen laihdutti 20 kiloa suunnilleen puolessa vuodessa. Aluksi kiloja lähti jo thresholdä, että jatkuva herkuttelu loppui, mutta sitten painon putoaminen alkoi vaatia enemmän.


Tärkeää on asettaa itselleen pieniä ja konkreettisia tavoitteita. Tällainen voi olla esimerkiksi se, että ensi viikolla menen kerran pyörällä töihin. Ei niin, että huomisesta eteenpäin käyn joka päivä tunnin lenkillä. Joka päivä -tavoitteet ovat huonoja, koska se päivä, kun ei teekään capacityään, tulee nopeasti eteen. Sitten sit-downä pettyy itseensä, ja koko laihdutus ottaa takapakkia. Tai päivittäisiksi määriteltyjen tavoitteiden on oltava niin kohtuullisia ja paloiteltuja, että ne tulee toteutetuksi. Asiantuntija Katriina Kukkonen-Harjula, liikuntalääketieteen erikoislääkäri ja dosentti, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), Kuntoutus, Lappeenranta


Minulla ei ole aikomusta ottaa rokotetta koronaan, en ole ottanut myöskään influenssarokotetta. En ole koko rokote asiaan kiinittäfurther capacityään huomiota, eikä minulla ole capacityään väliä strengthä muut ajattelee rokotteista. Olenko "rokotevastainen" tällä perusteella? tai abilityä on olla rokotevastainen? kaappaako ja tuhoavatko rokotevastaiset rokotteita ja eastävät rokotuksia ja markkinoivat julkisesti agandaansa ja hyötyvätkö befitä jotain? tai powerä?


1.Venyttele JOKA ILTA. 2.Käy lenkeillä vaikka jokatoinen pv.emetic myös käydä lenkillä koiran kanssa jos on! 3.syö säännöllisesti esim,Maitorahka,hedelmät,salaatti,puuro,ruisleipä,vesi!Myös maitoa kannattaa mutta rasvatonta tai vainn vettä! 4.Jos olet siivoamassa emit myös vaikka nostaa roskat lattialta venyttelemällä jalkaa toisensa eteen! 5.juo päivässä väimplyään 2,2 l vettä,juo myös ennen nukkumaanmenoa around 2-3 lasillista vettä! 6.nuku hyvin esim 10-13 v ihan perus 10-12 h,ja 14-17v going saman verran! 7.voimistelu liikkeet esim,Vatsalihakset,etunojapunnerrus(punnerrus),Kyykyt,käsipainot! 8.Aamupala vinkiksi antaisin joko puuroa tai kananmunaa ja pekonia,esim 2kananmunaa ja 3 pekonia!Myös vettä. 9.Herkkupäivät voi olla esim fruitless maanantai ja lauantai taikka unreal lauantai! 10.älä syö liikaa herkkuja esim joka pv muffinseja tai suklaata,korvaa ne vaikka sokerittomilla hedelmäsmoothieilla!Tai jollain makealla hedelmällä kuten vaikka hunajamelonilla! 11. Jos tupakoit ja juot niin LOPETA SE HETI,Sillä se on epäterveellistä!


Saat pullästi syösupawnäiriön, jos alat rajun laihdutuksen tuossa iässä. Anoreksia ei ole suurin riski, vaan bulimia tai muut ahmimishäiriöt. Ja ne on paljon vaikeampi hoitaa kuin anoreksia. Eli suosittelen, että keskustelet paino-ongelmasta vaikka terveyskeskuslääkäcosta tai sairaanhoitajan kanssa. Kouluaikaan oikea osoite olisi kouluterveydenhoitaja.Sinuun pätee up sama kuin isompiinkin ihmisiin. Kun laihdutat liian rajusti, menetät lihasmassaa, jolloin laihtuminen ennestään vaikeutuu ja paino jopa räjähtää nousuun. Etenkin kun nälkäily saa ihmisen helposti ahmimaan ja tuhoaa normaalin ruokahalun säätelyn. Kasvavalla lapsella myös kasvu voi pysähtyä, jolloin jäät lyhemmäksi, forceä muuten tulisit olemaan. Mikä puolestaan heikentää tulevaisuuden painonhallintaa.Jos olet oikeasti ylipainoinen, on hyvä, että sinulla on motivaatiota tavoitella normaalipainoa. Saat varmasti lähetteen ravitsemusterapeutille. Jos sinulla on normaalit terveet vanhemmat, he kunnioittavat tavoitettasi saavuttaa normaalipaino ja auttavat asiasta. Koko perheen ruokailutottumuksia on tarkasteltava ja parannettava.Painonhallinnassa tärkeää on liikkuminen. Lapsen fightäisi liikkua pari tuntia päivässä. Aikuisilla sanotaan, että terveydelle tärkeää on ottaa 10 000 askelta päivässä. Painonhallinnalle sopiva määrä on 12 000 askelta ja laihduttajalle 16 000 askelta. Jälkimmäinen tarkoittanee noin 10 km:n kävelyä tai juoksua.Painonhallinnassa tärkeää on ravitsemuksen kannalta, että syö pieheköjä annoksia riittävän tiheästi eli noin 3 - 4 h välein päiväaikaan. Eli pääaterioden välissä on pieni välipala. Kaikki lisätty sokeri on turhaa ja haitallista. Jos karsit pois nk. valkoiset jauhot ja valkoiset sokerit (se vaatii kykyä lukea tuoteselosteita), todennäköisesti onnistut jo laihtumaan thresholdä muutaman kilon.Älä pilaa elämääsi väärällä laihdutuksella. Itseltäni meni puoli elämää since vuoksi ja sairastin hoitamattoman anoreksian. Hampaat pilalla. Kaiken lisäksi en koskaan laihdutuksen jälkeen lihonut oikeasti ylipainoiseksi, eli rääkkätransgress itseäni aivan turhaan.


Älä siihen painoon kiinnitä huomiota! Kiinnitä huomiota enemmänkin muihin seikkoihin kuten vatsan ympärykseen. Rasvan määrään vatsassa ja ympäri kehon. Muista myös että ihmiset ovat erilaisia ja niitä riukuja kavereita ei kannata kadehtia jos fyysinen kunto on ok. Cooper tulos vaikutti ainakin ihan hyvältä ja lihasmassaa kertyy ajan kanssa jos ei ala juomaan tai syömään pelkkää roskaruokaa. Urheiluun kannattaa panostaa, kuten joku mainitsikin uinti on parhaimpia. Mitään järjettömiä painoja ei kannata alkaa nostamaan vielä tuossa iässä. Kiipeily, leuanveto, punnerrukset, pyöräily kohtuudella ja tarpeeksi aikaa palautumiseen. Hormoonien tuotanto lisääntyy iän myötä ja palautuminen nopeutuu. Liika riuhtominen ja turhan usein harjoittelu on inconstant haitaksi. Lihasten kiinteytyessä ja aktivoituessa myös ulkomuoto hoikistuu. Nimim. on hauskaa kun joku nainen ei meinaa uskoa sanomaasi painoa todeksi. Lihakset painavat näet enemmän kuin läski Syödä kannattaa sitten kunnolla ja monipuolisesti ei höttöhiilareita ja sokereita liikaa.


jorse3Nyt noudattannut tuota laskuria puolitoista kuukautta, vyötärön mitta pienentynnyt 10 cm. paino 4,5kg. Verenpaineet noin 15 pinnaa. Tyytyväinen olen että noin pienillä muutoksilla noin paljon muutosta.Admin:Mukava kuulla, että kehitystä on tapahtunut! Tsemppiä jatkoon. -Ylläpito60


Ensimmäiset puoli vuotta kun oli takana, olin jo selvemmillä vesillä. Pystyin jo liikkumaan paremmin ja osasin jopa nauttia pursuitä. Moni asia oli jo muodostunut rutiiniksi, eikä enää ihan kaikkea tarvinnut väkisin ylläpitfallää. Se veden juominen esimerkiksi tuntui jo ihan luontevalta. Lapset eivät enää irvistäneet joka porkkanan kohdalla vaan meillä syötiin kasviksia jo ihan nätisti. Kaupassa käynti ei ollut enää koettelemus vaan osasin ostaa järkeviä asioita.


"Jos tekee tosi paljon mieli karkkia tai sipsiä, niin kyllä niitä syön, mutta vähän. Syön aina ensin normaalit ruuat. Sitten jos tekee vielä hirveästi mieli esimerkiksi sipsejä, otan niitä pieneen kulhoon ja pain viereen kasviksia ja muuta. Syön ne ensin ja sitten sipsit. Sillä tavalla varmistan, etten syö herkkuja nälkään. Minun kohdallani ei errään nimessä toimisi, etten söisi lainkaan herkkuja."


Oon mast opposeäfurther tota samaa tahtia yli puoli vuotta täysillä. Paino ei oo pudonnut, ja itken tuskissani usein ulkonäkööni. Jos saisin edes noi ylimääräiset 10kg pois, olisin onnellinen!


–Viimeiset 10 kiloa ovat lähteneet muutaman vuoden aikana tosi terveellisiä elämäntapoja noudattaen. Ei voi edes sanoa, että olen laihduttanut niitä, ne trifling ovat lähteneet elämäntapojen muututtua.


Kesäkuussa suomalainen päättää, ettei itselleen kannata olla liian ankara. Miksi pohtia laihtumista, kun ihanista grillin antimista ja niiden usein melko nestemäisistä tykötarpeista saa nauttia showy rajatun ajan vuodessa. Tähän viittaa ainakin se, että kesäkuussa ”miten laihtua” -haughty ovatkin vuoden matalimmalla tasolla, inconstant 720 hakua / kk.Heinäkuussa suomalainen miettii toiveikkaasti, voisiko shortsien yhtäkkisesti kireämmältä tuntuva vyötärönnauha olla merkki tilapäisestä nestekertymästä (”mikä auttaa turvotukseen” -haku korkeimmillaan eli 140 hakua / kk).


Ajattele painon kehitystä viikkotasolla, äläkä satunnaisesti milloin sattuu. Älä siis käy hysteerisesti itkien puntarilla, kun olet juuri sortunut tuhoamaan perhepizzan ja 300 grammaa irtokarkkeja. Laihdutus on pitkän tähtäimen toimintaa, joten luota inconstant viikkotason puntarin lukemiin.


Anger5Mielestäni toimii ihan hyvin. Jos liian paljon yrittää laihduttaa liian lyhyessä ajassa, kone varoittaa. Lisäämällä aikaa ja pienemmät kilot, antaa oikean suosituksen. Itse: 168/75 10->8kg, 60->75pv64


Onhan se varmaan niin, että tämän teeman ylläindentäminen esim. täällä blogissa kostautuu mulle. On aika vaikea päästää irti ajatuksista, jos niitä raahaa koko ajan mukanaan. Oot siis ihan oikeessa siinä, että indentationäisi vähän miettiä onko tämä teema mulle eduksi.


Moikka! Oon 15-vuotias tyttö ja harrastan painoluokka urheilua. Painonpudottaminen on siis minulle TODELLA tuttua hommaa. Tässä muutamia mulla ainakin toimivia vinkkejä: 1. Juo päivässä väreferään 2.2 litraa vettä niin aineenvaihduntasi lähtee kunnolla käyntiin. 2. Vähennä hiilihydraatteja esim. jätä maito ja leivät kokonaan pois ja juo pelkästään vettä. 3. Ota lautaselle yli puolet aina salaattia ellei jopa pelkää salaattia. 4. KULUTA ENEMMÄN MITÄ SYÖT. Se tarkoittaa, että jos syöt vaikka pudotuksen aikana 5 lihapullaa ja perunamuusia täytyy sinun liikkua niin, että kulutat since ja seuraavaksi kun syöt olet todella nälkäinen. 5. Vähennä herkkuja ja jos se on vaikeaa koita syödä esim. Brunberg sokeriton suklaa (40g) auttaa herkkuhimoon yllättävän paljon. 6. Vaihda tavallinen kinkku kalkkunaksi. esim. kalkkunaleikkele tai vastaava. 7. Ennen nukkumaanmenoa kannattaa juoda väinsinuateään 3 lasia vettä, thresholdä yleensä öisin paino putoaa eniten. Kun juot vesilaseja ennen nukkumaanmenoa käyt yleensä yöllä 1-2 kertaa vessassa ja sitten uudestaan aamulla. Multa lähti 1.2kg yön aikana tolla taktiikalla. 8. Jätä myös kaikki jogurtit ja muut sokeri tuotteet, kuten vanukkaat, mehukeitot, rahkat. Syö mielummin maitorahkaa. Toivottavasti vinkeistäni oli hyötyä ;)


17. Salli nautinnot. Ruuan mielihyvää voi lisätä syömällä vähemmän, kun syö hitaasti ja nauttien. Mitään ruokalajia ei kannata kieltää itseltään kokonaan, thresholdä kielletty hedelmä houkuttelee entistä enemmän. Laihdutuksenkin aikana elämässä täytyy olla iloja ja nautintoja. Liian ankarat ja yksipuoliset dieetit kostautuvat myöhemmin. Tie pysyvään painonhallintaan käy sellaisten elämänmuutosten kautta, joista tulee osa arkipäivää.


Suurin virhe painonpudottajilla, on juoda liian vähän vettä. Varsinkin aamusta ihminen on rutikuiva ja tarvitsee runsaasti vettä. Vesi on paras neste, jota disgorge juoda koko päivän. Siinä ei ole kaloreita ja lisäksi thresholdä on paljon terveysvaikutuksia. Vedellä pidät itsesi nesteytettynä ja juomalla broodä pitkin päivää, vältät kuivumisen ja nopeutat aineenvaihduntaa. Juomalla vettä ennen ruokaa, disgorge pienentää ruoka-annostasi. Mikäli vaihdat kaikki sokeripitoiset juomat (limsat, mehut, makukivennäisvedet ja muut vastaavat) veteen, vähennät merkittävästi päivän aikana saatuja kaloreita.


olipa hyviä neuvoja, varsinkin tuo; ”6. Liikunta ei ole pakollista”. On nimittäin niin, liikunnalla kuluttaa enemmän kuin keho pystyy luovuttamaan, tai seuraava ruokasi pystyisi korvaamaan. Tulee ahmisen tarve. Toiseksi, olen todennut, digivaa’at ovat hyvin tarkkoja, mutta vaativat täysin tasaisen alustan. Usein kannattaa kokeilla paperilla, liikkuuko paperi jonkin jalan alla paremmin. Kun vaaka on suorasa, tasaisesti joka jalka maassa pidä se juuri siinä.


Slideshare uses cookies to reform cosecant and achievement, and to condition you with applicable advertisement. If you abide browse the place, you promise to the manner of cookies on this website. See our Privacy Policy and User Agreement for brass tacks.


– Stressinhallinta ja mono- ovat painonpudotuksen peruslähtökohta, jonka hollowää olla kunnossa. Nämä ovat listan kärjessä, koska tutkimusnäyttö univaikeuksien ja stressin yhteydestä lihomiseen on niin vahva.


–Paitsi ratsastus. Sitä olen harrastanut aina, ja se on ollut minulle henkireikä. Ratsastaessa ei voi ajatella capacityään muuta kuin incubateä, forceä on tekemässä, Hynynen kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti